به زبان ساده یک شرکت دانش بنیان در راستای تجاری سازی ایده ها و اختراعات نخبگان علمی و پژوهشگران از جمله اعضای هیئت علمی دانشگاه ایجاد می شود.
در واقع آن چه در یک شرکت دانش بنیان رخ می دهد کار آفرینی بر پایه علم و دانش است که منجر به ارزش افزوده ی بالایی می شود. که علاوه بر تولید دانش و ارتقای علمی توجیه اقتصادی نیز داشته باشد.
در این نوع از شرکت ها با جذب متخصصان رشته های دانشگاهی تحقیق و پژوهش را در راستای تجاری سازی دانش گسترش می دهند. تا با پیشرفت اقتصادی بر پایه علم، ایجاد شغل و تولید ثروت کنند.
شرکت های دانش بنیان ترکیبی از توسعه ی علم و اقتصاد هستند که شرایط تولید محصول یا خدمات را در بهترین نقطه ی بهینه خود ارائه دهند.
انواع شرکت های دانش بنیان؟
شرکت های دانش بنیان به دو نوع دولتی و تجاری دسته بندی می شوند. در صورتی که دانشگاه مالک شرکت باشد و سهم آن بیش از ۵۰% باشد به این نوع از شرکت های دانش بنیان دولتی گفته می شود.
اما اگر فقط اعضای هیئت علمی دانشگاه در شرکت عضو باشند و سهام آن ها کمتر از ۵۰% باشد این نوع را شرکت دانش بنیان تجاری می نامند.
همچنین شرکت های دانش بنیان در یک دسته بندی دیگری نیز قرار می گیرند که به شرح زیر می باشد.
- شرکتهای نوپا
- شرکت های تولید کننده
- شرکت های صنعتی
در صورتی که از زمان تاسیس شرکت کمتر از ۳ سال گذشته باشد شرکت های دانش بنیان در دسته ی نوپا قرار میگیرند.
چطور دانش بنیان شویم؟
بسیاری از افراد گمان میکنند برای دانش بنیان شدن، باید از ابتدا شرکت و یا موسسه ای دانش بنیان ثبت نمایند، در حالیکه چنین نیست. به عبارت دیگر نیازی نیست که از ابتدای کار شرکت یا موسسه دانش بنیان ثبت شده باشد و یا در موضوع فعالیت آن کلمه دانش بنیان ذکر گردد.
در حالت کلی نحوه دانش بنیان شدن این است که، شرکت یا موسسه ثبت شده باید تاییدیه دانش بنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نماید. بدین منظور شرکت ها می توانند در سامانه reg.daneshbonyan.ir ثبت نام نموده و مورد ارزیابی قرار بگیرند.
مراحل ثبت شرکت در سامانه به چه صورت است ؟
ورود به سامانه ثبت نام
شرکت های متقاضی باید از قسمت ” ثبت نام و ارزیابی” و سپس بخش “سامانه ثبت نام شرکت ها و موسسات دانش بنیان” وارد سامانه ثبت نام شوند.
ثبت نام اولیه شرکت:
شرکت هایی که برای اولین بار وارد سامانه می شوند بایستی با انتخاب گزینه “ثبت نام” و سپس تایید تعهدات و آگاهی های لازم، نام شرکت، شناسه ملی و همچنین پست الکترونیک شرکت را در فرآیند ثبت نام را تکمیل نموده تا لینک فعالسازی سامانه به پست الکترونیک وارد شده ارسال گردد.
شرکت متقاضی پس از تایید لینک فعال سازی می تواند از طریق شناسه ملی و رمز انتخابی وارد سامانه شده و به ترتیب زیر اطلاعات خود را وارد نماید.
شروع ثبت اطلاعات شرکت:
متقاضی می بایست جهت ثبت اطلاعات شرکت ابتدا از نوار ابزار بالا فیلد ” ثبت اطلاعات ” و سپس ” ثبت اطلاعات شرکت ” را انتخاب نماید.
تکمیل اطلاعات:
متقاضی باید در هفت بخش : مشخصات کلی – هیئت مدیره – سهامداران – مجوزها ، استانداردها – منابع انسانی موجود– کالا و خدمات – اطلاعات مالی که فیلدهای هر قسمت در سمت راست صفحه نمایش داده شده است، را تکمیل نماید.
لازم به ذکر است در تمامی قسمت های فرآیند تکمیل اطلاعات، شرکت، پس از ثبت اطلاعات بایستی به روی دکمه “ذخیره” که در انتهای هر صفحه قرار گرفته، کلیک نماید. در غیر اینصورت اطلاعات تکمیل شده ذخیره نخواهد شد.
ارسال درخواست بررسی دانش بنیان:
شرکت بعد از تکمیل اطلاعات خود و بارگذاری اسناد مربوط بایستی به قسمت ارسال درخواست دانش بنیان مراجعه نماید و به روی درخواست نهایی کلیک نماید. در صورت تایید ارسال درخواست، رسید پذیرش ارائه خواهد شد.
اطلاعات بیشتر :
https://daneshbonyan.isti.ir