پرسش های متداول

مرکز نوآوری واحدي است که با ارائه خدمات مشاوره تخصصي، استفاده از تجهيزات و امکانات آزمايشگاهی وکارگاهی، برگزاری دوره‌های آموزشی و تأمين منابع اطلاعات علمی و فنی و سایرحمايت¬ها و پشتيبانی¬ها به اثبات و کارا نمودن ايده‌هاي علمي و شکوفايي ايده‌هاي خلاقانه کمک مي‌کند.

در این مرحله از ایده های فناورانه بازار پسند که در مرحله پژوهش و تحقیقات است حمایت می‌شود.

در این کانون به شما کمک می کنیم:

  • با مفهوم کارآفرینی و ویژگی‌های یک کارآفرین آشنا شوید.
  • با روش‌های شناخت فرصت و راه اندازی یک کسب و کار مبتنی بر نیاز بازار آشنا شوید.
  • تیم شما ساخته شود و نحوه کار تیمی را یاد بگیرید.
  • Minimum Viable Product   (MPV) یا همان حداقل محصول پذیرفتنی ایده شما طراحی و با مشتریان واقعی اعتبارسنجی شود.
  • تغییر و بهبود مستمر در ایده پیشنهادی 
  • شما را آموزش می دهیم تا از ایده خود محافظت کنید. (ثبت پتنت)
     

دوره رشد مقدماتی مرحله‌ای است به منظور حمایت از تیم فناور که هنوز شخصیت حقوقی مستقل ندارند. این دوره بطور متعارف، شش ماهه است و درآن به تیمهاي فناور مستعد كه داراي ايده نوآورانه با رویکرد اقتصادی هستند، مشاوره و آموزش‌هاي لازم براي آشنايي با بازار و تثبيت ايده ارائه شده، داده مي‌شود.

در این مرحله از تیم‌های فناور که ایده تثبیت شده بازارپسند دارند و هنوز شخصیت حقوقی مستقل ندارند، حمایت می‌شود.

در این دوره به شما کمک می کنیم:

  • با آیین شرکت‌داری از قبیل مسائل سهامداری و ثبت شرکت آشنا شوید
  • به تولید نمونه اولیه محصول برسید
  • مجوزهای مورد نیاز محصول را بشناسید
  • با نحوه ارائه ایده خود به سرمایه‌گذار آشنا شوید.(تقویت توانایی ارائه)
     

دوره رشد دورهای از استقرار در مرکز رشد است که می‌تواند تا سه سال ادامه یابد، در این دوره واحد فناور باید توانمندی لازم برای تکامل ایده‌محوری در قالب یک محصول یا خدمت و دستیابی به الزامات ورود به بازار رقابتی و ادامه حیات مستقل و پایدار (و غیر حمایتی) به عنوان یک بنگاه اقتصادی دانش محور را کسب نماید.

در این دوره از شرکت‌های نوپای فناور دارای نمونه اولیه که شخصیت حقوقی دارند حمایت می‌شود تا با تولید نمونه نیمه صنعتی و صنعتی قابلیت فروش در بازار را پیدا می‌کنند.

در این دوره ما به شما کمک می‌کنیم:

  • با ساختار سازمانی آشنا شوید
  • با معرفی محصول از طریق شبکه ارتباطی گسترده پارک علم و فناوری به بازار داخلی و خارجی ورود پیدا کنید
  • با نحوه جذب سرمایه‌گذار آشنا شوید
  • مجوزهای مورد نیاز محصول را دریافت کنید
  • با افراد کلیدی در حوزه کاری خود آشنا شوید

دوره پارک: در این دوره از شرکت‌های فناوری که به بلوغ رسیده‌اند و به دنبال توسعه بازار محصول در سطح ملی و بین المللی هستند، حمایت می‌شود.

در این دوره ما به شما کمک می‌کنیم:

  • با بازار صادراتی ورود پیدا کنید
  • به توسعه محصولات جدید بپردازید
  • فرصت‌های تامین مالی را بشناسید

تحقیق و توسعه: واحدی درون سازمان مادر متشکل از حداقل دو نفر است که با مصوبه بالاترين مرجع سازمان مادر و يا مطابق چارت سازمان رسميت يافته و برای دستيابي به فناوري پيشرفته، توسعه محصول جدید و ساخت نمونه و يا انجام خدمات مبتني بر علوم جديد درراستاي اهداف و طرح تجاري سازمان مادر تلاش مي‌نمايند. واحد تحقیق و توسعه می‌تواند به صورت يك شركت خصوصي وابسته به سازمان مادر به ثبت رسيده باشد.

توجه:

پذیرش واحدهای زیر در پارک انجام نمی‌گیرد:

  • واحدهایی که  فعالیت آنها در حیطه فناوری و دانش‌محور (متناسب با رشد فناوری در منطقه) تلقی نمی‌شود
  • واحدهایی که به حدی از رشد رسیده‌اند که نیازی به حمایت ندارند و بطور بالفعل می‌توانند در بازار رقابتی ادامه حیات مؤثر داشته باشند
  • واحدهایی که برای به ثمر نشستن ایده فناورانه و رواج کسب و کارشان نیاز به حدی از حمایت دارند که از توان بالفعل مرکزرشد/پارک خارج است
  • واحدهایی که پژوهشهای محض را مورد نظر دارند
  • واحدهایی که خدمات غیرتخصصی را مورد نظر دارند
     

به زبان ساده یک شرکت دانش بنیان در راستای تجاری سازی ایده ها و اختراعات نخبگان علمی و پژوهشگران از جمله اعضای هیئت علمی دانشگاه ایجاد می شود.

در واقع آن چه در یک شرکت دانش بنیان رخ می دهد کار آفرینی بر پایه علم و دانش است که منجر به ارزش افزوده ی بالایی می شود. که علاوه بر تولید دانش و ارتقای علمی توجیه اقتصادی نیز داشته باشد.

در این نوع از شرکت ها با جذب متخصصان رشته های دانشگاهی تحقیق و پژوهش را در راستای تجاری سازی دانش گسترش می دهند. تا با پیشرفت اقتصادی بر پایه علم، ایجاد شغل و تولید ثروت کنند.

شرکت های دانش بنیان ترکیبی از توسعه ی علم و اقتصاد هستند که شرایط تولید محصول یا خدمات را در بهترین نقطه ی بهینه خود ارائه دهند.

انواع شرکت های دانش بنیان؟

شرکت های دانش بنیان به دو نوع دولتی و تجاری دسته بندی می شوند. در صورتی که دانشگاه مالک شرکت باشد و سهم آن بیش از ۵۰% باشد به این نوع از شرکت های دانش بنیان دولتی گفته می شود.

اما اگر فقط اعضای هیئت علمی دانشگاه در شرکت عضو باشند و سهام آن ها کمتر از ۵۰% باشد این نوع را شرکت دانش بنیان تجاری می نامند.

همچنین شرکت های دانش بنیان در یک دسته بندی دیگری نیز قرار می گیرند که به شرح زیر می باشد.

  1. شرکت‌های نوپا
  2. شرکت ‌های تولید کننده
  3. شرکت ‌های صنعتی

در صورتی که از زمان تاسیس شرکت کمتر از ۳ سال گذشته باشد شرکت های دانش بنیان در دسته ی نوپا قرار می‌گیرند.

چطور دانش بنیان شویم؟

بسیاری از افراد گمان می‌کنند برای دانش بنیان شدن، باید از ابتدا شرکت و یا موسسه ای دانش بنیان ثبت نمایند، در حالیکه چنین نیست. به عبارت دیگر نیازی نیست که از ابتدای کار شرکت یا موسسه دانش بنیان ثبت شده باشد و یا در موضوع فعالیت آن کلمه دانش بنیان ذکر گردد.

در حالت کلی نحوه دانش بنیان شدن این است که، شرکت یا موسسه ثبت شده باید تاییدیه دانش بنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نماید. بدین منظور شرکت ها می توانند در سامانه reg.daneshbonyan.ir ثبت نام نموده و مورد ارزیابی قرار بگیرند.

مراحل ثبت شرکت در سامانه به چه صورت است ؟

ورود به سامانه ثبت نام

شرکت های متقاضی باید از قسمت ” ثبت نام و ارزیابی” و سپس بخش “سامانه ثبت نام شرکت ها و موسسات دانش بنیان” وارد سامانه ثبت نام شوند.

ثبت نام اولیه شرکت:

شرکت هایی که برای اولین بار وارد سامانه می شوند بایستی با انتخاب گزینه “ثبت نام” و سپس تایید تعهدات و آگاهی های لازم، نام شرکت، شناسه ملی و همچنین پست الکترونیک شرکت را در فرآیند ثبت نام را تکمیل نموده تا لینک فعالسازی سامانه به پست الکترونیک وارد شده ارسال گردد.

شرکت متقاضی پس از تایید لینک فعال سازی می تواند از طریق شناسه ملی و رمز انتخابی وارد سامانه شده و به ترتیب زیر اطلاعات خود را وارد نماید.

شروع ثبت اطلاعات شرکت:

متقاضی می بایست جهت ثبت اطلاعات شرکت ابتدا از نوار ابزار بالا فیلد ” ثبت اطلاعات ” و سپس ” ثبت اطلاعات شرکت ” را انتخاب نماید.

تکمیل اطلاعات:

متقاضی باید در هفت بخش : مشخصات کلی – هیئت مدیره – سهامداران – مجوزها ، استانداردها – منابع انسانی موجود– کالا و خدمات – اطلاعات مالی که فیلدهای هر قسمت در سمت راست صفحه نمایش داده شده است، را تکمیل نماید.

لازم به ذکر است در تمامی قسمت های فرآیند تکمیل اطلاعات، شرکت، پس از ثبت اطلاعات بایستی به روی دکمه “ذخیره” که در انتهای هر صفحه قرار گرفته، کلیک نماید. در غیر اینصورت اطلاعات تکمیل شده ذخیره نخواهد شد.

ارسال درخواست بررسی دانش بنیان:

شرکت بعد از تکمیل اطلاعات خود و بارگذاری اسناد مربوط بایستی به قسمت ارسال درخواست دانش بنیان مراجعه نماید و به روی درخواست نهایی کلیک نماید. در صورت تایید ارسال درخواست، رسید پذیرش ارائه خواهد شد.

اطلاعات بیشتر :

https://daneshbonyan.isti.ir

آیا اعضای هیئت مدیره شرکت متقاضی باید از اعضای هیات علمی دانشگاه باشند؟ و سهامداری دانشگاه در شرکت‌های دانش-‌بنیان ضروری است؟

خیر، شرکت‌هایی که دانشگاه بعنوان سهامدار آنان نیست و همچنین اعضاء اصلی آنها عضو هیئت علمی دانشگاه نیز نباشند، می‌-توانند وارد فرآیند ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان شوند.

شرکت‌های متقاضی چگونه می‌¬توانند از مزایای عدم شمول قانون منع مداخله كارمندان در معاملات دولتي استفاده نمایند؟ شرکت‌های متقاضی پس از ثبت نام و ارائه اسناد مربوطه در سامانه daneshbonyan.ir، توسط «کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا»، موضوع ماده (3) آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات، مورد ارزیابی قرار می گیرند و در صورت تأیید، از مزایای عدم شمول «قانون راجع به منع مداخله وزرا و نمايندگان مجلسين و كارمندان در معاملات دولتي و كشوري» استفاده می کنند.

آیا دانشگاه‌¬ها امکان مشارکت در تأسیس و اداره شرکت‌های دانش‌¬بنیان را دارند؟ و آیا این شرکت‌ها مشمول قانون منع مداخله كارمندان در معاملات دولتي هستند؟

بر اساس ماده43 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب 4/12/93، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی (دولتی و غیردولتی) مجازند با ایجاد و مشارکت در شرکت‌های دانش‌بنیان که حداکثر چهل ‌و نه درصد (49%) سهام آن متعلق به دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیأت‌‌‌‌علمی و دانشجویان و سایر سهامداران بخش خصوصی است، نتایج تحقیقات اعضای هیأت‌‌‌‌علمی و دانشجویان خود را تجاری‌سازی نمایند. ایجاد شرکت و درصدهای سهام و دیگر شرایط مربوط به‌ تصویب هیأت‌‌‌‌امنای مؤسسه مربوط خواهد رسید. این شرکت‌ها مشمول قانون راجع به منع مداخله وزرا و نمایندگان مجلسین و کارمندان در معاملات دولتی و کشوری مصوب 1337 نیستند.

آیا اعضای هیات علمی و کارمندان دولت امکان مشارکت در اداره یا تأسیس شرکت‌ها را دارند و یا اینکه می¬‌توانند از سهامداران شرکت دانش‌بنیان باشند؟

تأسیس شرکت توسط اعضای هیئت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و کارمندان دولت بلامانع است و در مواردی که اعضای هیئت علمی اقدام به مشارکت در تأسیس یا مدیریت شرکتی کنند که هنوز به عنوان شرکت دانش‌بنیان به تایید «کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان» نرسیده، اقدام خلاف قانونی صورت نگرفته است.

تنها محدودیتی که در این زمینه وجود دارد، موضوع منع مداخله کارمندان دولت در معاملات دولتی و کشوری است. این موضوع نیز تنها در مواردی اهمیت پیدا می کند که شرکت مورد نظر قصد انعقاد قرارداد با دولت را داشته باشد. بنابراین در مواردی که این شرکت‌ها کالاها و خدمات خود را صرفا به بخش خصوصی می فروشند، با محدودیت قانونی مواجه نبوده و به طور طبیعی مشمول قانون راجع به منع مداخله وزرا و نمايندگان مجلسين و كارمندان در معاملات دولتي و كشوري نخواهند بود. در ضمن کارمندان دولت نمی‌توانند به عنوان مدیرعامل شرکتی مشغول به کار شوند.

صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان زنجان طی مجوز فعالیت صادره از صندوق نوآوری و شکوفایی و با سهامداری بخش خصوصی و دولتی، در جهت بالفعل نمودن پتانسیل های نهان شرکت‌های فناور، دانش بنیان و نوپا مورخ 04/05/1397 تاسیس و فعالیت رسمی این صندوق از سال 1399 آغاز گردید است.

مهم ترین اهداف این صندوق عبارتنداز:

  1. بسترسازی مناسب برای مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در راستای اعتلای فرهنگ حمایت از ایده‌های بکر
  2. تسهیل نمودن فرآیند تبدیل ایده به ارزش افزوده
  3. ایجاد ادبیات مشترک و گسترش همکاری‌ها بین بانک‌ها و واحدها فناور
  4. قبول تحمل ریسک و تعهد در قبال سرمایه‌گذاری در واحدهای نوپا در راستای صنعتی و نیمه صنعتی سازی ایده‌های نوین و کاربردی
  5. ایجاد ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت به عنوان واحد انتقال فناوری 
  6. تلاش بر ساخت و گسترش علوم مدیریتی در شرکت‌های نوپا 
  7. ایفای نقش به عنوان هسته مرکزی ارتباط بین شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای گسترش تعاملاتB2B   در زیست‌بوم کارآفرینی استان 
     

خدمات:

در حالت کلی خدمات صندوق به چهار دسته سرمایه‌گذاری خطرپذیر، تسهیلات، ضمانت‌نامه و مشاوره تجاری‌سازی تقسیم بندی میشود که به تفصیل شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • تامین منابع مالی مورد نیاز برای تولید نیمه صنعتی و صنعتی
  • سرمایه گذاری و مشارکت در طرح‌های مبتنی بر دانش 
  • ارائه خدمات مشاوره ای فنی، حقوقی و مالی به پژوهشگران و موسسات پژوهشی
  • ایجاد تضامین لازم برای بانک ها و موسسات مالی
  • تحلیل طرح های پژوهشی و آماده تجاری سازی
  • حمایت های مالی و اجرایی از ثبت اختراع در سطح ملی و بین المللی
  • برقراری ارتباط با صنعت و ایجاد زمینه های تولید صنعتی
  • توانمند سازی و آموزش اصول اولیه کسب و کار به شرکت‌های نوپا